Wassilioff er fornyet og pyntet

Stikkord

Norges sommerby

Hotell i særklasse

Skjem deg bort i Stavern

Å komme inn på hotellrommene på Hotel Wassilioff, eller vandre omkring i hotellets lokaler er som å besøke små teaterscener hvor scenografen har hatt en usedvanlig god dag på jobben. 

wassilioff-GL-DSCF5971.jpg

Et hotell som bugner av spennende interiør og design 

Det ærverdige hotellet Hotel Wassilioff har vært gjennom en kraftig fornyelse de siste årene. Både fasaden og lokaler og rom innendørs har fått et betydelig løft. Møysommelig arbeid over flere år har gjort at Wassilioff fremstår i dag som et unikt hotell hvor eksotiske innslag på design og interiør går hånd i hanske med møbler og interiør fra en svunnen tid i Norges sommerby. Resultatet er et hotell du ikke finner andre steder.

De ulike miljøene inne på Hotel Wassilioff bergtar den besøkende. Hvert rom sin historie og sitt design. Historiske møbler og interiør side om side med spenstig design fra 2017 gjør hotelloppholdet til en eventyrlig opplevelse.

Tradisjonsrikt hotell utenfor alle kjeder

Hotel Wassilioff er et 170 år gammelt hotell med sjel. Et sted du senker skuldrene og nyter interiør, malerier og den gode maten. Dette er et nostalgisk hotell med topp beliggenhet midt i hjertet av Stavern.

Sjekk ut tilgjengelige rom på Hotel Wassilioff

Unike hoteller gir deg den tradisjonelle hotellfølelsen

Synes du kjede-hotellene ofte blir kjedelige? Elsker du gamle hoteller med sjarm og idyll? Med en flott beliggenhet ved strandpromenaden i sentrum av Stavern ligger Hotel Wassilioff med utsikt over Skagerrak. Et sjarmerende hotell som er opptatt av å bevare historien bak Wassilioff. Historien starter på midten av 1800-tallet.

Russeren Michael Wassilioff hadde rømt fra det russiske militæret, og fikk bli med skuta til kaptein Wurschmidt til Stavern. Ikke lenge etter ankomst møtte og giftet han seg med en lokal jente med navn Anne Marie Jacobsdatter, som var gårdeier nede på Stavernkaia. Entreprenøren Michael gjorde om stedet til bakeri og hotell, og etablerte også dampskipsekspedisjonen. Senere fortsatte sønnen deres Ingebrigt og datteren Tatjane familiebedriften.

Hotellet var å regne for det beste av det beste helt fram til begynnelsen av 1900-tallet. Søskenparet gikk bort i 1898 og 1905, og siden de ikke hadde noen etterkommere er det bare navnet Wassilioff som avslører den internasjonale historien til hotellet.

I 2012 ble hotellet solgt til fire par som drev det videre som familiehotell. Morten Christensen var en del av denne familiegjengen og i 2014 ble han eneeier av hotellet. Morten ble i 2016 også eier av hotellet Kong Carl. Hotellet kan på mange måter minne mye om Hotel Wassilioff i stil og miljø.

wassilioff-et-rom-med-utsikt-1O2A7163.jpg

Bygningen som huser Kong Carl er Sandefjords eldste trebygning. Som følge av å nå sitte på to gamle hoteller som begge er en viktig del hotellhistorien både i Vestfold og i Norge, startet Morten Christensen hotellkjeden Unike Hoteller. I september 2017 blir også hotellet Thon Hotel Åsgårdstrand innlemmet i Unike Hoteller.

Unike hoteller er et nytt konsept hvor filoso­fien er å gjenskape den gode, gammeldagse hotellfølelsen. Både Wassilioff i Stavern, og Kong Carl i Sandefjord er begge en del av dette nye konseptet. Fremfor å gå for den minimalistiske stilen ønsker Unike hoteller å maksimalisere
— Morten Christensen, hotelldirektør Unike Hoteller

Hotel Wassilioff er et stemningsfullt gammelt hotell med klassisk innredning og koselig atmosfære. Ivaretagelse av gammel sjarm kombinert med ny design gjør de forskjellige rommene unike. Hotellet er bygget opp gjennom tidene, noe som har gitt alle rommene ulik karakter. Flere av de koselige sove- og fellesrommene har flott utsikt over sjøen. Dette er et sted man virkelig kan slappe av. Hotellet har nylig oppgradert fellesområder og tilbudet på rommene. Soverommene er nå utstyrt med blant annet minibar, hårføner, vannkoker med kaffe og te, badekåpe og tøfler m.m.

wassilioff-Buffet.jpg

Restauranten er oppkalt etter dampskipet som gikk i rute mellom Christianssand og Christiania og hadde stopp på Dampskipsbrygga i Stavern. Restaurant Excellencen er et stort og luftig lokale med malerisk utsikt mot Dampskipsbrygga og Citadellet.

wassilioff-Restaurant.jpg

Restauranten er utsmykket med malerier av Odd Nedrum, Edv. Didricks og Hjalmar Johnsen. À la carte menyen fokuserer på sjømat, og er inspirert av nærheten til havet og Brunlanes’ åkre. På menyen finnes et godt utvalg av havets delikatesser med sesongens friske grønnsaker.

Wassilioff pianobaren download.jpeg

I den trivelige pianobaren ved lobbyen kan du slappe av og se ut over havnen. I baren kan du i helgene lytte til levende musikk. En populær plass også for de som ikke er overnattende gjester. Hotellet holder åpent hele året og byr også på gode møtefasiliteter for selskaper, kurs og konferanser i tillegg til opplevelser og kultur. Som første hotell i Vestfold har Hotel Wassilioff blitt merket med 4 stjerner av Quality Mark Norway.

Ingris-isbar-1O2A8080.jpg

 

Ønsker du å nyte solen i et rolig tempo så kan du gjøre det på hotellets solterrasse. Men dette selvstendige hotellet er også et godt utgangspunkt for turer til fots og på sykkel. Det er mange fine badestrender å finne i nærområdet. Flotte spaserturer langs kysstien, Stavern er en liten kystperle. Det er kort vei å spasere til Fredriksvern festning, samt flere interessante kunstgallerier i byen.

Ta turen innom Hotel Wassilioff i sommer og nyt den fantastiske utsikten og sjølivet. Men merk deg at det er like idyllisk her om vinteren som om sommeren.

Wassilioff-1O2A7277.jpg

Takk for besøket, velkommen tilbake!

Hotel Kong Carl - et av Norges eldste hotell

web-God-morgen-1.jpg

Stikkord

Eldste trebygning i Sandefjord

Unike hotellrom

Blant Norges eldste hoteller

Selskaper / Kurs og konferanse

Gjestfrihet siden 1690 i Sandefjords eldste trebygning

Midt i Sandefjord sentrum finner du hotellperlen Hotel Kong Carl - en av Norges eldste hoteller. Her er det korridorer med knirkete gulv, men de fleste av rommene er nylig oppusset i maksimalistisk stil med knirkefri design. På hver sin side av byggkomplekset finner du en hyggelig bakgård og en grønn hage - perfekt som en spot for en hagefest, eller en krok for den gode samtale.

wassilioff kong carl Hotel+Kong+Carl.jpeg
Meget koselig hotell med personlig service. Det er som og komme inn i annen tidsregning med dette vakre og restaurerte hotellet. God frokost i en meget hyggelig restaurant.Stedet må oppleves for det rette inntrykk
— Gjesteomtale av Kong Carl på Booking.com

Historien

Hotel Kong Carl er et av Norges eldste hotell. Hovedbygningen ble ført opp i såkalt «sorenskriverstil» rundt 1690. I 1720 kjøpte den danske kjøpmannen Ole Simensen Calundan bygningen til bolig for seg og sin familie og allerede fra 1721 var det herbergevirksomhet i lokalene.

 

I 1741 kjøper Paul C. Bøckman bygningen for 500 riksdaler, men kommer i pengeknipe og må overlate stedet til skipsbygger Engvold Pedersen for 201 riksdaler på auksjon i 1771. Pedersens enke holdt «losji for reisende og bevertning» i bygningen og fikk bevilgning til å drive slik virksomhet i 1780.

I 1813 ble huset solgt til skipper og skipsreder Anders Christiansen Goen for 333 1/3 av de nye riksdalerne, samt med en forpliktelse for kjøperen til å bygge et hus for enken og forsyne henne med forskjellige jordbruksprodukter og annet for resten av hennes liv.

Fra 1887 var det Carl og Julie Wendt som hadde hånd om Hotel Kong Carl, som den gang ble taksert til en salgsverdi på 15.000 kroner. I 1884 fikk hotellet sin egen festsal og selskapsavdeling, som også var byens første kinematograf.

web-etter-endt-arbeidsøkt-1O2A5712.jpg

I 1918 fikk restaurantør i Nordenfjeldske Dampskibsselskap Koldevin Andresen leiekontrakt på hotellet og fra 1920 var «Kongen» i familien Andresens eie. Da Koldevin Andresen skrev leiekontrakten var det blant annet inkludert to hester med fullt utstyr, seletøy og vogner. Hotellet hadde stall der sidebygningen ligger i dag, hestene fikk full forpleining mens eierne sov i gjesterom over stallen. Hotellet holdt fem gårdsgutter som i tillegg til hestepass, også hadde som oppgave å fyre i alle kakkelovnene og løpe med varmt og kaldt vann til gjestenes morgenstell. I sin tid hadde hotellet egne griser som gjorde seg fete på hotellets restemat.

Wassilioff-kong-Karl-DSCF9158.jpg

Sønnen Knut Bjørn Andresen overtok hotellet i 1940 og drev det frem til 1978. Tredje generasjon Andresen; Finn og Torunn overtok da stafettpinnen og drev Kong Carl frem til 2006 da dagens eiere overtok. Finn og Torunn Andresen mottok i 1990 vertskapsprisen til Norsk hotell- og restaurantforbund og i 1997 Sandefjord bys bevaringspris.


Lutefiskaften, Julebord, Torskeaften

Lutefisk-IMG_5065-copy.jpg

Lutefiskaften

Alle dager i oktober, november og desember fram tom. 18/12.
Lutefiskaftenerne på Hotel Kong Carl blir fort utsolgt, så her gjelder det å være rask med bestilling.
Aperitif, 2 ganger servering lutefisk med alt tilbehør, kaffe og hjemmelaget karamellpudding.
kr 495,-

Julebord

Fra 18. november fram til slutten av desember.
Aperitif før maten.
3-retters tradisjonell julemeny: Akevittmarinert laks, juletallerken med ribbe eller lutefisk (1 gang servering), kaffe og hjemmelaget riskrem m/kirsebærsaus.
kr 595,-

Torskeaften

Torsdager i januar og februar fra 19/1.
Tradisjonell skrei med lever og rogn, Svennersmør og kokte poteter, kaffe og hjemmelaget karamellpudding.
2 ganger servering.
kr 395,-

Åsgårdstrand #nofilterneeded

Åsgårdstrand-web-1O2A1015.jpg

Stikkord

Lyset

Edvard Munch

Hvite trehus og stakitt

Vi så lyset i Åsgårdstrand.

"Lyset i Åsgårdstrand" trekkes stadig frem som en av hovedattraksjonene når Åsgårdstrand blir omtalt som fristende besøksdestinasjon eller som forklaring på hvorfor store kunstnere har utøvd store deler av sitt virke i "den hvite by ved Oslofjorden".

Vi har ofte tenkt på dette magiske lyset når vi selv har besøkt Åsgårdstrand med jevne mellomrom de siste årene og fundert om det er den østvendte beliggenheten og landskapet omkring som er med på å skape dette flotte lyset, eller om det bare faktisk er en myte eller klisjé som har levd i beste velgående i over 100 år?

Maleriet ovenfor: Soloppgang i Åsgårdstrand, Edvard Munch

For å bli bedre kjent med Åsgårdstrand bestemte vi oss for å tilbringe 48 sammenhengende sommertimer med bare å nyte det byen og naturen kunne by på. Vi innrømmer at vi festet ingen lit til at et så spesielt vakkert lys var forbeholdt kun Åsgårdstrand, og at dette lyset ikke fantes andre steder langs Oslofjorden.

Asgardstrand-Vestfold-Munch-1O2A1081.jpg

Den siste kvelden i Åsgårdstrand bredte det seg et utrolig flott lys på fjordhimmelen og som farget den hvite byen i en oransje glød. Tilfeldig eller ei, vi så et fantastisk kveldslys den 12. juli 2017. Dette flotte lyset kunne vi sikkert finne andre steder langs Oslofjorden på samme tidspunkt, men la nå det være. 

Lyset over Oslofjorden og strendene i Åsgårdstrand fascinerer like mye i dag som på Edvard Munchs tid.

Lyset over Oslofjorden og strendene i Åsgårdstrand fascinerer like mye i dag som på Edvard Munchs tid.

Ett er i hvert fall sikkert; Åsgårdstrand er et usedvanlig vakkert sted hvor ullike lysstemninger kan betraktes fra tid til annen. Det kan for eksempel være morgenlyset over fjorden, solgangsbrisen på ettermiddagen som farger Oslofjorden i lyssterkt sølv, lyse sommerkvelder, blåe skumringstimer vinterstid, eller måneskinnsnatt over kyststien.

Asgardstrand-1O2A0955.jpg

Ny hotellovertagelse i Åsgårdstrand

Thon Hotel Åsgårdstrand ligger idyllisk til ved småbåthavnen i Åsgårdstrand, og har panoramautsikt over Oslofjorden. Åsgårdstrand er betegnet som kunstnerbyen og en "Sørlandsperle på Østlandet". Edvard Munchs "Pikene på broen" ble malt rett nedenfor hotellet.

Åsgårdstrand har lange tradisjoner som et populært ferie- og badested. Siden 1920-årene har sommergjester vært med på å prege byen. Både dronning Juliana av Nederland, den italienske tenoren Formici, samt prominente gjester fra hovedstaden og andre velbemidlede valfartet til et av de fire hotellene i den idylliske sommerbyen hver sommer. 

                     Her kan måltidet nytes med panoramautsikt over Oslofjorden, akkompagnert av blafrende seil og lyden fra motorbåter.

                     Her kan måltidet nytes med panoramautsikt over Oslofjorden, akkompagnert av blafrende seil og lyden fra motorbåter.

Fra september 2017 overtar hotellkonseptet Unike Hoteller Thon Hotel Åsgårdstrand. Det er hotelldirektør Morten Christensen som er mannen bak konseptet Unike Hoteller, hvor hotellene Hotel Kong Carl (Sandefjord) og Hotel Wassilioff (Stavern) er med fra før av i det privateide hotellkonseptet.

Basert på den utviklingen Morten Christensen har gjort med Hotel Wassilioff og Hotel Kong Carl de siste 5 årene, er det å forvente at hotellet i Åsgårdstrand får et betydelig løft i de nærmeste årene. Suksessen til Hotel Kong Carl og Hotel Wassilioff skyldes innsatsen med å gjenskape den ærverdige hotellopplevelsen og gi det lille ekstra igjennom hele oppholdet, så dette lover bra. I tillegg er jo Åsgårdstrand en svært attraktiv destinasjon langs Oslofjorden, som fortsatt har et stort uforløst potensial med å trekke turister inn- og utland. Les mer om herlige Åsgårdstrand nedenfor.

Asgardstrand-1O2A1457.jpg

Åsgårdstrand - Munchs ferieparadis

Åsgårdstrand er et idyllisk lite kystsamfunn på Oslofjordens vestside. Slike kystsamfunn som Åsgårdstrand oppsto fordi seilskipsfarten hadde behov for lett tilgjengelige havner utenfor byenes trangere farvann.

Bare det å spasere rundt i denne lille byen og se alle de velstelte hagene gir en deilig stemning i kroppen. Vakker og hvitmalt ligger tettbebyggelsen i Åsgårdstrand, med en befolkning på rundt 3000 fastboende.

Åsgårdstrand-web-sykkel-i-byen-i-oppoverbakke.jpg

Spesielt om sommeren har denne byen mye å tilby. Åsgårdstrand er en herlig blanding av båter, gallerier, syklende og badende. Man kan bade så og si langs hele strandlinjen i sentrum av byen, og i strandsonen er det godt om plass. Åsgårdstrand er meget populær blandt sommergjester med båt og hytte i området.

        Typisk Åsgårdstrand; roser, hvite trehus, frodige hager, og stakittgjerder.

       Typisk Åsgårdstrand; roser, hvite trehus, frodige hager, og stakittgjerder.

Havnen er forøvrig ikke så stor, og det kan være fornuftig å ta inn seilene før man går inn i havnen. Havnen er utvidet med to nye bassenger, og det er dermed blitt bedre plass til gjestende båter. Brostein gir kaiområdet et spesielt preg. I 2007 ble Åsgårdstrand klassifisert som turistby fordi antallet tilreisende og besøkende er så høyt i forhold til fastboende. Sommergjester er i stor grad med på å prege atmosfæren i byen.

Asgardstrand-web-1O2A1147.jpg

Åsgårdstrand er Horten kommunes minste og eldste by, og ble grunnlagt for ca. 450 år siden på grunnlag av trelast og skipsbygging. Men først på midten av 1800-tallet begynte passasjerbåtene mellom Kristiania og Vestfoldbyene å besøke Åsgårdstrand, noe som gjorde byen til en populær bade- og ferieby.

Asgardstrand-1O2A0621.jpg
Åsgårdstrand ble på slutten av 1800-tallet etter hvert kjent som sentrum for kunstnere på grunn av det unike lyset her. I dag er Åsgårdstrand fortsatt attraktivt som sted for både inspirasjon og arbeidssted for alle kunstnere som har bosatt seg i byen.

De 3 bildene ovenfor viser kunstner Nina Hovde og galleriet hennes som ligger omtrent midt mellom torvet og Munchs Café

De to bildene ovenfor: Keramiker Anne Kristine Mjelva driver «Galleri Smalgangen». Hun kjøpte sin første dreieskive i 1982, og har siden drivet med keramikk. I første etasje i «Galleri Smalgangen» er det kunst- og håndverkutsalg, med produkter som Mjelva og hennes datter Ingrid K. Lund har laget. Galleri Smalgangen er lokalisert på andre siden av gaten for nevnte Nina Hovde.

Kunstnerbyen

Edward Munch malte mange av de mest berømte maleriene sine i Åsgårdstrand, der i blant ”Pikene på broen” i 1902. Det har vært mange kjente kunstnere i Åsgårdstrand, og i første rekke malere. Stedet ble etterhvert kjent som sentrum for kunstnere og siden 1880-årene har en rekke kunstnere malt i Åsgårdstrand, blant dem verdensnavn som Christian Krohg og Hans Heyerdahl, i tillegg til Edvard Munch som allerede nevnt. I sentrum finner vi flere gallerier, og mange kunstnere har sommeratelierene sine her. Stedet er kjent for sitt særegne lys som kan minne litt om det unike lyset på Skagen. Kunstnere dro enten til Skagen eller Åsgårdstrand for å kunne male dette spesielle lyset.

Siste halvdel av 1880-årene ble Åsgårdstrand beskrevet som Norges svar på Skagen. På 1880-og 90-tallet finner vi navn som: Hans Heyerdahl, Karl Uchermann, Oda Krogh, Christian Krogh, Fritz Thaulow, Edvard Diriks, Kitty Kielland, Jan Ekenæs, og Even Ulving. Maleriet er “Utsikt fra Åsgårdstrand”, av Hans Heyerdahl.

Siste halvdel av 1880-årene ble Åsgårdstrand beskrevet som Norges svar på Skagen. På 1880-og 90-tallet finner vi navn som: Hans Heyerdahl, Karl Uchermann, Oda Krogh, Christian Krogh, Fritz Thaulow, Edvard Diriks, Kitty Kielland, Jan Ekenæs, og Even Ulving. Maleriet er “Utsikt fra Åsgårdstrand”, av Hans Heyerdahl.

Edvard Munch

Det lar seg ikke gjøre å fortelle om Edvard Munch uten å komme inn på hans tid i Åsgårdstrand. På samme måte kan man ikke omtale Åsgårdstrand uten å vie vår store kunstner Munch oppmerksomhet. Edward Munch malte mange av de mest berømte maleriene sine i Åsgårdstrand med motiv fra Åsgårdstrand.

Som pioner innen moderne europeisk billedkunst er Munch globalt betraktet som en av verdens viktigste billedkunstnere. Åsgårdstrand og traktene rundt var familiens feriested, og fra midten av 1880-årene av tilbrakte Munch flere somre her i den lille fiskerbyen. Et kjærlighetsforhold til en tre år eldre gift kvinne fra Åsgårdstrand resulterte i flere malerier med kjærlighetsmotiver i begynnelsen av 1890-tallet.

              Munchs hus. Fiskerhuset fra 1700-tallet som Munch kjøpte i 1898.

              Munchs hus. Fiskerhuset fra 1700-tallet som Munch kjøpte i 1898.

I 1898 kjøpte noen år senere et enkelt fiskerhus fra 1700-tallet. I dette huset innredet han stuen til å fungere som soverom, arbeidsrom og spiserom. I dag eies huset av Horten kommune, og det fungerer som et museum der alt er beholdt slik det var da Edward Munch bodde der. Museet holder åpent hver dag i sommermånedene juni, juli og august, bortsett fra mandager.

      Kunstverk du kan få kjøpt i atelieret som ligger ved siden av Munchs Hus.

      Kunstverk du kan få kjøpt i atelieret som ligger ved siden av Munchs Hus.

Det er derfor ikke tilfeldig at Åsgårdstrand danner bakgrunn i mange av disse maleriene, som To mennesker, Melankoli, Stemmen, Løsrivelse, Stjernenatt og Sjalusi. Disse maleriene hører til Munchs berømte billedserie Livsfrisen, som handler om kjærlighet, angst, sykdom og død. Som barn mistet Edvard både sin mor og storesøster i sykdom. Selv var Edvard ofte syk i barneårene. Han led av kronisk astmatisk bronkitt og hadde alvorlige anfall av giktfeber og revmatisk feber. Dette gikk ut over skolegangen, for spesielt om vinteren måtte han i lange perioder holde seg innendørs.

     I atelieret som ligger ved siden av Munchs Hus kan du kjøpe billetter til omvisning i Munchs hus samt kunst.

    I atelieret som ligger ved siden av Munchs Hus kan du kjøpe billetter til omvisning i Munchs hus samt kunst.

Bildene ovenfor: Stjernehimmel av Munch (venstre). Kiøsterudgården (nest til venstre). Åsgårdstrand i 1922 med Kiøsterudgården til venstre i bildet og Grand Hotel til høyre i bildet, akkurat der hvor dagens hotell ligger (nest til høyre). Åsgårdstrand i 2017 (høyre).

I det gamle Grand Hotel var Munch på dans med Milly Thaulow. Varme av dansen trekker de inn i et siderom, åpner vinduet - og tar inn stjernehimmelen og sommernatten sammen. 

Det knytter seg ingen spesiell historie til eiendommen Kiøsterudgården. Men Edvard Munchs mange versjoner av "Pikene på bryggen" og "Damene på bryggen" har gjort hovedhuset til et av Norges mest kjente. Man mener at eiendommen ble bebygget i 1780-årene

Spisesteder og restauranter

I Åsgårdstrand finner vi en rekke innbydende restauranter og kafeer. Åsgårdstrand Kafé er lokalisert i det røde og karakteristiske huset midt på det sentrale torvet i byen.

     Åsgårdstrand Kafé

     Åsgårdstrand Kafé

Kaféen som blir drevet av Lisbet Tollefsrud, har en fantastisk beliggenhet der den ligger midt i hjertet av byen med flott utsikt over Oslofjorden samt at de fleste veier ut herfra leder enten bort til Munchs hus, kyststien, stranden, hotellet, Munchs Café, og ellers alle andre attraksjoner i Åsgårdstrand. Åsgårdstrand Kafé  byr på enkel servering av mat samt deilige kaker og godt drikke.

Asgardstrand-web-1O2A0752.jpg

Hvis du går opp den bratte bakken fra havnen ved siden av hotellet, og tar til venstre på toppen, beveger du deg inn i et typisk Åsgårdstrand-strøk med stakittgjerder og hvitmalte hus. Her ligger Frantzens Konditori med bakgårdskafe vegg i vegg med koselige Munchs Café. Her kan du prøve den lokale og tradisjonelle favoritten krabbelurer. En krabbelure er en rundt smultbakst, som minner om smultring.

Åsgårdstrand-web-munchs-kafe.jpg

Kafeen er en krysning mellom konditori og restaurant. Fiskesuppen her kan anbefales på det varmeste. Og i Åsgårdstrands eneste pub Naustet har det vært liv i mange år. Kom innom og kjenn på den lokale atmosfæren.

Seilet Restaurant har et godt kjøkken, et rikholdig utvalg av viner og har alle skjenkerettigheter. Restauranten ligger i tilknytning til hotellets bar, og har panoramautsikt over Oslofjorden. Det er et stort dansegulv og egen scene for orkester. I sommermånedene åpnes terrassen, hvor de har uteservering.

Trattoria Mediterranea Da Gigi Rådhuset er det nyeste innslaget på restauranthimmelen i Åsgårdstrand. Dette er en herlig italiensk restaurant som også har diverse innslag fra Hellas, Baskerland, og diverse steder i Middelhavet. God mat, nydelig italiensk is og et flott sommerkonsertprogram gjorde at Da Gigi ble en suksess sommer 2017. Dessverre var leieperioden til 1. september og det er bare å håpe at de gjenåpner sommer 2018 igjen. Både sommergjester og fastboende som besøkte restauranten trykket denne til sitt bryst.

Nedenfor leser du om landets sykkelturparadis

En sykkeltur som passer alle: Horten -Åsgårdstrand

Pakk piknikbagen og ta med familien på en barnevennlig tur fra Horten til Åsgårdstrand. Glem alt om ambisiøse fartsturer med stoppeklokke. Ta ikke med deg konkurranseinstinket på denne turen. ta med deg lav puls og bare nyt naturen og alle attraksjoner underveis. Man trenger ikke være sykkelentusiast for å sykle denne strekningen. Det holder å kunne sykle. Man kan trygt ta med barna.

Åsgårdstrand-web-kyststien.jpg
Hvorfor må alt være så ambisiøst? Vi vil hevde sykkelturen fra Horten til Åsgårdstrand egner seg best til rekreasjon og bare glede av å rulle avgårde i et fantastisk kystlandskap. La alt alvor fare, nyt naturen og alle attraksjoner underveis.

Derfor passer det så bra å starte turen i Horten

Fergetrafikken mellom Moss og Horten er Norges mest traffikerte fergestrekningen i Norge. Slår du en radius på 7 mil ut fra fergestrekningens linje i Oslofjorden, så når du ut til 2 millioner mennesker på Østlandet. Horten er derfor et fint sted for å starte en sykkeltur til Åsgårdstrand. Om du ikke tar bil eller ferge til Horten, så vil vi anbefale å ta toget til Skoppum, derfra skiltet rute til Borre middelalderkirke, og nedenfor den vakre kirken ser du kyststien.

Sykkelturen fra Horten til Åsgårdstrand passer for alle generasjoner. Kyststistrekningen fra Horten til Åsgårdstrand slynger seg langs kysten for det meste i flate partier. Strekningen er en av de mest populære kyststistrekningene i landet. Vi anbefaler at når du starter i Horten at strekningen starter fra Marinemuseet og Karljohansvern. Da får du med deg et herlig miljø og kan sykle langs kanalen som er omgitt av enorme løvtrær.

Vi vil på det varmeste anbefale at før dere sykler avgårde på kyststien, så få med dere Hortens største attraksjoner. Besøk Lystlunden og Marinemuseet på Karljohansvern i Horten, dessuten Preus Fotomuseum og Horten Bilmuseum. Den offisielle kyststien går også gjennom den gamle marinebasen Karljohansvern, så start gjerne turen her i et fantastisk miljø med unik arkitektur og blomstrende kulturliv med gallerier, kaféer, museer, utendørsmarked og butikker. 

            Marinemuseet på Karljohansvern.

           Marinemuseet på Karljohansvern.

Så mye å se

Åsgårdstrand ligger bare knappe milen syd for Horten sentrum. Veien er tydelig merket og går stort sett gjennom skog og hei. Det er ikke langt. Oppoverbakkene glimrer med sitt fravær, og det er mye å se på underveis. 

Etter et par kilometer pã sykkelsetet langs Oslofjorden kommer vi til Borrehaugene, Nordens største samling av gravhauger fra vikingtiden. De ni storhaugene troner fortsatt majestetisk i landskapet. Man kan ha piknik under et eiketre, eller ta en kopp kaffe og  se utstillingen på Midgard historisk senter. Midgard historisk senter i Borre har som hovedmål å skape og formidle kunnskap om vikingtid i Vestfold. På senteret kan du oppleve vikingtiden. Bare et par hundre meter bortenfor Midgard historisk senter kan du oppleve den fantastiske festsalen; Gildehallen.

    Gildehallen

    Gildehallen

Gildehallen er en rekonstruksjon av en av vikingtidens store festsaler. Det er funnet avtrykk av slike haller på Borre, og det blir mer og mer tydelig at Borre var et maktsentrum allerede fra før vikingtiden. Besøk Midgard Historiske senter for spennende historie bak den flotte bygningen og treskjæringene. 

Vel fremme i Åsgårdstrand kan familien oppleve inntrykk som selveste Munch i sin tid fikk oppleve, og som i stor grad inspirerte hans kunst.

Åsgårdstrand-web-tursti.jpg

Turperle

Maler Hans Heyerdahl malte kyststien i Åsgårdstrand så fint i 1890. Landeveien er navnet på maleriet.

     Den siste delen av kyststien går gjennom Fjugstad naturreservat, med Skandinavias største askeskog.

     Den siste delen av kyststien går gjennom Fjugstad naturreservat, med Skandinavias største askeskog.

Asgardstrand-web-1O2A0800.jpg
Åsgårdstrand er ikke bare kyst og hvitmalte trehus, men også et vakkert innlandslandskap.
Vestfold-web-1O2A0827.jpg

Konferansesesongen starter nå

wassilioff-morgen-1O2A7420.jpg

Konferansesteder

Sandefjord

Stavern

Åsgårdstrand

Start møtedagen i en koselig kystby

Lei av minimalistiske hotellkjedemiljøer når du deltar på kurs- og konferanse? Søker du et attraktivt miljø for ditt neste konferansearrangement?

Hotel Wassilioff

Sjønært

Vestfoldkysten byr på utallige kyststier og steder langs kysten som passer perfekt når konferansedeltakerne trenger pusterom og rekreasjon.

Vestfold er velsignet med 8 kystbyer og spesielt 3 av disse byene byr på noen av landets mest særegne hoteller. Byene Sandefjord, Stavern, og Åsgårdstrand har alle til felles at de har unike hoteller som tilbyr rom i egenartet stil og stilfulle møtelokaler. Selv om interiøret og miljøet kan lett assosieres med gamle dageres fest- og selskapssaler, så er selvsagt alt konferanseutstyr og fasiliteter i moderne tidsriktig teknologi.

Wassilioff-konferanse-DSCF5854.jpg

Tid og rom for tanker og skaperkraft

Store tanker fødes ofte når vi minst forventer det. Tenk bedre og klarere når du oppholder deg i Vestfold.

Wassilioff-Ansatt-Cognac-Kaffe-web-1O2A8640.jpg

Omgivelsene og miljøet på de tre hotellene Kong Carl, Wassilioff, og Åsgårdstrand, kommer til  å begeistre dine medarbeidere. Et inspirerende miljø borger for de beste beslutninger. Fornøyde kursdeltakere er essensielt for å lytte, lære, prestere og delta. Sandefjord, Stavern og Åsgårdstrand er de perfekte stedene for både konferanser og møter enten det er for å legge strategier eller gjenskape samhold og styrke teamet.

Wassilioff-Eldre-damer-1O2A8735.jpg

Gjestfrihet av høyeste standard kombinert med det som servers på fat og i glass følger med som en bonus.

download.jpeg

Wow!

– Vi ønsker at Unike hoteller skal gi en wow-følelse, slik det var å dra på hotell før i tiden. Det skal føles som du er hjemme, hyggelig og behagelig. Samtidig som du får servicen som om du er på ferie.

Morten Christensen, hotelldirektør i Unike Hoteller (Hotel Wassilioff, Hotel Kong Carl, og fra september 2017: hotellet i Åsgårdstrand)

Hotel Wassilioff i Stavern

Solglitrende hav og saltfrisk sjøluft i umiddelbar nærhet.  Hotel Wassilioff er omringet av fantastisk skjærgård. 20 meter fra hovedinngangen ligger Staverns bystrand. Går du en hyggelig tur fra hotellet og gjennom kulturperlen Fredriksvern verft, så kommer du til et stort svabergområde med fantastisk utsikt til Skagerrakhavets horisont. Lån gjerne med deg badekåpen fra hotellrommet.

Solglitrende hav og saltfrisk sjøluft i umiddelbar nærhet. Hotel Wassilioff er omringet av fantastisk skjærgård. 20 meter fra hovedinngangen ligger Staverns bystrand. Går du en hyggelig tur fra hotellet og gjennom kulturperlen Fredriksvern verft, så kommer du til et stort svabergområde med fantastisk utsikt til Skagerrakhavets horisont. Lån gjerne med deg badekåpen fra hotellrommet.

Tenk deg vakre Stavern - byen som er kåret for fjerde året på rad til "Norges sommerby". Her, helt inntil denne lille kystbyen finner du en av Europas vakreste kystlinjer og skjærgårder. Byens møteplass og overnattingssted er selvfølgelig Hotel Wassilioff. 

Maleriet ovenfor: Landskap ved Stavern (1884), Hans Gude (1825 - 1903)

Velkommen til Norges smilehull

Stavern- Norges smilehull – en treffende karakteristikk av denne sjarmerende småbyen. Og den som kom med uttalelsen var ingen ringere en stedets egen Herman Wildenwey. Ikke bare er det en sjarmerende liten by, men klimaet er også meget gunstig på denne delen av kysten.  

                     Citadellet - et av Staverns mest kjente landmerke.

                     Citadellet - et av Staverns mest kjente landmerke.

Noen kilometer fra Larvik ligger idylliske Stavern. Stavern er en unik og ekte liten by ved havet. Få steder ved Skagerrak kan by på et så stort mangfold av kulturbegivenheter, skjærgårdsopplevelser, arkitektur og vibrant bymiljø som Stavern.

                              Fredriksvern verft

                              Fredriksvern verft

Stavern er vakker fra naturens side, men stedet har også en rik historie. Festningen Fredriksvern verft er lokalisert midt i byen og er en attraksjon alene man kan bruke dagevis å la seg fascinere av. 

                   Kunst og interiør beriker sinnet under et opphold på Hotel Wassilioff.

                   Kunst og interiør beriker sinnet under et opphold på Hotel Wassilioff.

Hotel Wassilioff ble etablert i 1844 av den russiske kontor­mann Michael Wassilioff. Wassillioff ligger til i hjertet av Stavern med utsikt over Skagerrak. Alle de 47 rommene har kostnadsfri Wi-Fi. Ved lobbyen finnes det en Pianobar, og A la carte restau­ranten har utsikt over havnen.

Hotel Kong Carl i Sandefjord

Hos Hotel Kong Carl i Sandefjord kan du arrangere konferanse i en av Norges eldste hoteller og i Sandefjords eldste trebygning.

Hos Hotel Kong Carl i Sandefjord kan du arrangere konferanse i en av Norges eldste hoteller og i Sandefjords eldste trebygning.

Lange tradisjoner for konferanse og møtevirksomhet

Hotel Kong Carl er et sjarmerende hotell som byr på gammel historie, og hotellets ærverdige stil er godt ivaretatt.Hotel Kong Carl har lange tradisjoner innen kurs- og konferanse og de kan skreddersy løsninger for deres behov. Hotellet er lokalisert midt i hjertet av Sandefjord sentrum. Gåavstand til alle byens attraksjoner og severdigheter. Utearealet på østsiden av hotellet var gjennom en kraftig fornyelse sommeren 2017.

Wassilioff-hotel-kong-carl-1O2A5913.jpg

Hotellets unike atmosfære er egnet for små og store møter og konferanser. Vi tilbyr trådløst nettverk over hele hotellet, samt teknisk utstyr som er nødvendig for at dere skal få et effektivt og vellykket møte. Alt er inkludert i pakkeprisen.

Wassilioff-Hotel-Kong-Carl-1O2A5520.jpg
Flott atmosfære, med et sus av “gamle dager”, deilig og flott presentert mat - sist, men ikke minst; en unik, service-minded og lystig hovmester, som sørget meget godt for sine gjester.
— Anne-Margrethe Seierstad - Gjesteanmeldelse på Facebook
Et lite fantastisk flott historisk hotell, med sjarm ❤️ Kjempegod frokost, å koseligt personal. Her kommer vi gjerne igjen.
— May-Jane og Sveinung Andersen Klepp, Gjesteanmeldelse på Facebook

Hotellet i Åsgårdstrand

                                                 Fra restaurantbordet er det nydelig utsikt til Oslofjorden.

                                                 Fra restaurantbordet er det nydelig utsikt til Oslofjorden.

Hotellet i Åsgårdstrand, Thon Hotell Åsgårdstrand blir fra 1. september en del av konseptet "Unike Hoteller" (Hotel Wassilioff og Hotel Kong Carl, begge beskrevet ovenfor).

Det blir spennende å se hva dagens Thon Hotell Åsgårdstrand endrer seg til. Ett er sikkert; det virker på oss som om det er noe uforløst over hotellet, akkurat som potensialet ikke er blitt fullt utnyttet. Hotellet kunne knapt ha bedre beliggenhet der det ligger ved gjesthavnen i Åsgårdstrand og hvor nærmeste nabo er bygning og miljø fra Edvard Munchs malerier. Det er utvilsomt et stort potensial til trekke flere gjester til Åsgårdstrand samt gjøre hotellet mer spennende og dynamisk for sine gjester. 

Åsgårdstrand og hotellet (til høyre i bildet) sett fra "Pikene på broen-stedet".

Åsgårdstrand og hotellet (til høyre i bildet) sett fra "Pikene på broen-stedet".

Det er alltid hyggelig å besøke hotellet i Åsgårdstrand, så ikke et vondt ord om dagens hotell, vi bare peker på at ny eier bør klø i fingrene etter å skape en skikkelig "møteplass" ved Oslofjorden - både hva gjelder komfort, mat, fasiliteter og en ny satsning på fritidsgjester fra inn- og utland. En av de største fordelene med beliggenheten er at du på drøye timen kan reise fra Oslos sentrumsgater og så parkere utenfor hotellet.

I tillegg til Munch-turismen, så er det er jo beliggenheten til hotellet, og at det ligger i en av Norges vakreste kystbyer som gjør at hotellet har et stort potensial med å lykkes på kvalitet, innhold (rom og miljø), service, mat, kurs og konferanse, og fritidsopplevelser.

Vi ønsker lykke til!