Wassilioff er fornyet og pyntet

Stikkord

Norges sommerby

Hotell i særklasse

Skjem deg bort i Stavern

Å komme inn på hotellrommene på Hotel Wassilioff, eller vandre omkring i hotellets lokaler er som å besøke små teaterscener hvor scenografen har hatt en usedvanlig god dag på jobben. 

wassilioff-GL-DSCF5971.jpg

Et hotell som bugner av spennende interiør og design 

Det ærverdige hotellet Hotel Wassilioff har vært gjennom en kraftig fornyelse de siste årene. Både fasaden og lokaler og rom innendørs har fått et betydelig løft. Møysommelig arbeid over flere år har gjort at Wassilioff fremstår i dag som et unikt hotell hvor eksotiske innslag på design og interiør går hånd i hanske med møbler og interiør fra en svunnen tid i Norges sommerby. Resultatet er et hotell du ikke finner andre steder.

De ulike miljøene inne på Hotel Wassilioff bergtar den besøkende. Hvert rom sin historie og sitt design. Historiske møbler og interiør side om side med spenstig design fra 2017 gjør hotelloppholdet til en eventyrlig opplevelse.

Tradisjonsrikt hotell utenfor alle kjeder

Hotel Wassilioff er et 170 år gammelt hotell med sjel. Et sted du senker skuldrene og nyter interiør, malerier og den gode maten. Dette er et nostalgisk hotell med topp beliggenhet midt i hjertet av Stavern.

Sjekk ut tilgjengelige rom på Hotel Wassilioff

Unike hoteller gir deg den tradisjonelle hotellfølelsen

Synes du kjede-hotellene ofte blir kjedelige? Elsker du gamle hoteller med sjarm og idyll? Med en flott beliggenhet ved strandpromenaden i sentrum av Stavern ligger Hotel Wassilioff med utsikt over Skagerrak. Et sjarmerende hotell som er opptatt av å bevare historien bak Wassilioff. Historien starter på midten av 1800-tallet.

Russeren Michael Wassilioff hadde rømt fra det russiske militæret, og fikk bli med skuta til kaptein Wurschmidt til Stavern. Ikke lenge etter ankomst møtte og giftet han seg med en lokal jente med navn Anne Marie Jacobsdatter, som var gårdeier nede på Stavernkaia. Entreprenøren Michael gjorde om stedet til bakeri og hotell, og etablerte også dampskipsekspedisjonen. Senere fortsatte sønnen deres Ingebrigt og datteren Tatjane familiebedriften.

Hotellet var å regne for det beste av det beste helt fram til begynnelsen av 1900-tallet. Søskenparet gikk bort i 1898 og 1905, og siden de ikke hadde noen etterkommere er det bare navnet Wassilioff som avslører den internasjonale historien til hotellet.

I 2012 ble hotellet solgt til fire par som drev det videre som familiehotell. Morten Christensen var en del av denne familiegjengen og i 2014 ble han eneeier av hotellet. Morten ble i 2016 også eier av hotellet Kong Carl. Hotellet kan på mange måter minne mye om Hotel Wassilioff i stil og miljø.

wassilioff-et-rom-med-utsikt-1O2A7163.jpg

Bygningen som huser Kong Carl er Sandefjords eldste trebygning. Som følge av å nå sitte på to gamle hoteller som begge er en viktig del hotellhistorien både i Vestfold og i Norge, startet Morten Christensen hotellkjeden Unike Hoteller. I september 2017 blir også hotellet Thon Hotel Åsgårdstrand innlemmet i Unike Hoteller.

Unike hoteller er et nytt konsept hvor filoso­fien er å gjenskape den gode, gammeldagse hotellfølelsen. Både Wassilioff i Stavern, og Kong Carl i Sandefjord er begge en del av dette nye konseptet. Fremfor å gå for den minimalistiske stilen ønsker Unike hoteller å maksimalisere
— Morten Christensen, hotelldirektør Unike Hoteller

Hotel Wassilioff er et stemningsfullt gammelt hotell med klassisk innredning og koselig atmosfære. Ivaretagelse av gammel sjarm kombinert med ny design gjør de forskjellige rommene unike. Hotellet er bygget opp gjennom tidene, noe som har gitt alle rommene ulik karakter. Flere av de koselige sove- og fellesrommene har flott utsikt over sjøen. Dette er et sted man virkelig kan slappe av. Hotellet har nylig oppgradert fellesområder og tilbudet på rommene. Soverommene er nå utstyrt med blant annet minibar, hårføner, vannkoker med kaffe og te, badekåpe og tøfler m.m.

wassilioff-Buffet.jpg

Restauranten er oppkalt etter dampskipet som gikk i rute mellom Christianssand og Christiania og hadde stopp på Dampskipsbrygga i Stavern. Restaurant Excellencen er et stort og luftig lokale med malerisk utsikt mot Dampskipsbrygga og Citadellet.

wassilioff-Restaurant.jpg

Restauranten er utsmykket med malerier av Odd Nedrum, Edv. Didricks og Hjalmar Johnsen. À la carte menyen fokuserer på sjømat, og er inspirert av nærheten til havet og Brunlanes’ åkre. På menyen finnes et godt utvalg av havets delikatesser med sesongens friske grønnsaker.

Wassilioff pianobaren download.jpeg

I den trivelige pianobaren ved lobbyen kan du slappe av og se ut over havnen. I baren kan du i helgene lytte til levende musikk. En populær plass også for de som ikke er overnattende gjester. Hotellet holder åpent hele året og byr også på gode møtefasiliteter for selskaper, kurs og konferanser i tillegg til opplevelser og kultur. Som første hotell i Vestfold har Hotel Wassilioff blitt merket med 4 stjerner av Quality Mark Norway.

Ingris-isbar-1O2A8080.jpg

 

Ønsker du å nyte solen i et rolig tempo så kan du gjøre det på hotellets solterrasse. Men dette selvstendige hotellet er også et godt utgangspunkt for turer til fots og på sykkel. Det er mange fine badestrender å finne i nærområdet. Flotte spaserturer langs kysstien, Stavern er en liten kystperle. Det er kort vei å spasere til Fredriksvern festning, samt flere interessante kunstgallerier i byen.

Ta turen innom Hotel Wassilioff i sommer og nyt den fantastiske utsikten og sjølivet. Men merk deg at det er like idyllisk her om vinteren som om sommeren.

Wassilioff-1O2A7277.jpg

Takk for besøket, velkommen tilbake!